maanantai 18. huhtikuuta 2011

Imetyksestä

Jo alku raskaudesta päätin, että imetyksestä ei sitten stressata. Jos tarvii antaa lisämaitoa niin sitä sitte annetaan.... no tämäkin asia kuten monet muutkin on käytännössä hieman hankalampia! Periaatteessa mulla ei ole mitään lisämaitoa vastaan, jos imetys ei toimi niin siitä sitten vaan lisämaidot kehiin, mutta milloin on aika antaa lisämaitoa? Milloin olen yrittänyt tarpeeksi imetystä, jotta voi sanoa, että ei toimi eikä tule toimimaankaan?

Mulle tosiaan annettiin sairaalassa melkein heti rintakumi käyttöön, matalan rinnanpään takia?!? Sitä sitten käytin puolitoista viikkoa ja sitten menin imetyspolille käymään. Sinne sai varata tunnin ohjausajan (maksaa poliklinikkamaksun verran) siellä sitten päästiin heti rintakumista eroon ja kätilö joka siellä klinikkaa pitää oli sitä mieltä, että mitään lisämaitoja ei tarvita, kun näyttäisi siltä, että multa tulee ihan riittävästi omaakin maitoa. Käytiin läpi myös kaksi eri imetysasentoa, istuaaltaan, siten, että vauva tulee tuolta sivulta ja siten, että vauva on tuossa edessä. Molemmissa asennoissa apuna käytetään imetystyynyä tai ihan normi tyynyä. Kätilö suositteli myös jonkinlaisen rytmin löytämistä ja suositteli, että Hemmoa heräteltäis päivällä 3 tunnin välein syömään (jotta ei olis sitten ihan hullun nälkäinen ja siksi ei jaksa keskittyä rinnan imemiseen alussa) ja yöllä voi antaa nukkua pitempään. Nyt Hemmolla on on ollu jo pari päivää aika tasainen kolme tuntia unta ja syöminen rytmi. Toivottavasti tämä jatkuu!!!! Voishan tuo kyllä yöllä nukkua pitempiä pätkiä, mutta onhan 3 tuntiakin jo jotain =)

Meillä siis ollaan jo vähän pirteämpiä ja pari kertaa ollaan käyty kärryttelemässäkin. Hemmo on maailman suloisin ja posket senkun pyöristyy päivä päivältä!

5 kommenttia:

 1. Tosi hyvältä kuulostaa tuo mahdollisuus käydä imetysasioista siihen erikoistuneen kätilön juttusilla ja oppia saamassa, siitä varmasti on apua:-) Ja hienoa, että jonkinlainen rytmi alkaa jo löytymään, helpottaa kaikkien arkea:-) Tsemppiä imetyksen suhteen jatkossakin!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuulumisia! Itsekin jännittelen sitä imettämistä ihan hulluna ja olen päättänyt, että jos lisämaitoa tarvitaan niin sitten sitä annetaan ettei pikkuisella ole nälkä. :)

  Oikein aurinkoisia ja ihania päiviä teille!

  VastaaPoista
 3. Toivotan kovasti onnea ja tsemppiä imetykseen! Älä ainakaan kanna syyllisyyttä jos korvike tulee jossain vaiheessa mukaan kuvioon.

  Tuo kolme tuntia toimi meilläkin hyvin ja kun iltaisin alkoi tulla itkuilua, huomasin että lisämaito korjasi tilanteen.

  VastaaPoista
 4. Imetys on kyllä kummallisen haastavaa puuhaa, mutta onneksi olet saanut siihen nyt jelppiä. Ja rytmisyys kuulostaa oikein hienolta!

  Kolmen tunnin pätkät yöunia on mun mielestä oikein hyvin. Meillä on vain eka pätkä vähän pidempi, mutta muuten edelleen mennään kolmen tunnin rytmissä :)

  VastaaPoista
 5. Pakko vielä käydä lisäkommentti tähän heittämässä: Meille syntyi esikoistyttö 19.4. klo 05.54, eli ei kauaa mennyt tuosta mun edellisestä kommentista vauvan syntymään;-)

  Ja KYLLÄ: imetys on haastava juttu täälläkin, meidänkin vauva sai pari päivää sairaalassa lisämaitoa, nyt kotona mennään pelkällä äidinmaidolla ja hyvin näyttää riittävän, kun vaipat likastuu ja pulautuksia tulee runsaasti (eikös nää ole semmoisia merkkejä, että vauva saa tarpeeksi maitoa?). Ensi viikolla neuvolassa näkee sitten, miten paino on noussut. En tiedä miksi, mutta minäkin olen heti ensihetkestä lähtien imetyksestä stressannut. Kovasti sen haluaisin onnistuvan, mutta pelkään, että joku siinä vielä "kusee"...:-/

  VastaaPoista