perjantai 18. helmikuuta 2011

Kotona

Täällä sitä ollaan kotona lepäämässä. Neuvolalääkäri kirjoitti saikkua 1.3 asti ja silloin taas uudestaan lääkärille. Väsymys ja uupusmus olivat asioita joiden takia itse ajattelin, että olisi hyvä levätä, mutta lääkärintarkastuksessa kävi sitten ilmi, että supistuksia on tosiaan ollut ja että pieni masuasukki istuu peppu hyvinkin syvällä ja sitä kautta on tuo meikäläisen alapää alkanut jo kypsyä!

Eli siis toistaiseksi Hemmo kököttää tiukasti perätilassa. Tästä ei kuulemma kannata vielä ressata, sillä hän saattaa vielä ihan hyvin kääntyä. Enpäs ollut tällaista vaihtoehtoa ehtinyt vielä miettiä...hmmm perätilahan tarkoittaa valtaosassa ensisynnytyksiä suunniteltua sektiota. Ja inhottavinta tässä on mielestäni se, että lääkäri kysyy minun mielipidettä synnytyksestä! Siis haloo minä olen ammatiltani ihan tällainen tavallinen markkinoinninalan toimistotyöntekijä, enhän minä voi tietää, että mikä synnytystapa on minulle ja vauvalle parasta!!!! Ja paras ja turvallisin tapahan on mielestäni se oikea, ei se joka kuulostaa kivemmalta. Toivon siis todella että rakas Hemmoinen kääntyy vielä oikein päin ja kaikki menisi synnytyksen osalta sillain sujuvasti ilman vaikeita päätöksiä.

Lepo on tosiaan auttanut ja maailma ympärillä on kirkastunut. Edelleen nukun parin tunnin päikkäreitä ja täydet yöunet! Välillä meinaa tulla tooooosi huono-omatunto kun vaan olen kotona, vaikka en oikeastaan tunne itseäni kipeäksi!

Ai niin eilen Kela vihdoin lähetti meidän äippäpakkauksen ja nyt pesukone jo pyörittää ekaa satsia pikku vaatteita. Vielä pitäisi hankkia hoitoalusta kylppäriin, amme ja muuta pikkusälää. Viikonloppuna mennään yhdelle tuttavapariskunnalle valkkailemaan vielä vähän lisää vaatteita ja mahdollisesti sitteri ja rintapumppu saadaan myös heiltä. Oon vähän miettiny, että hankittais Manduca tai Ergo kantoreppu, onko kellään kokemuksia näistä???

Nyt kaikille teille aurinkoa ja kirpsakkaa viikonloppua!!!! =)

4 kommenttia:

 1. Onneksi lepo auttaa! :) Vieläkän on varmaan myös mahdollista yrittää kääntää vauvaa ulkoakäsin oikeinpäin, jos näyttää ettei käänny omin avuin..? Toivotaan että ymmärtää toinen kääntyä! :) Manducasta olen kuullut, että se ois tosi hyvä vauvan ergonomiaa ajatellen. Kokemusta ei tosin ole, mutta aina kun joku kysyy neuvoja niin MONI ryntää kehumaan sitä :D

  VastaaPoista
 2. Nyt vaan sitten lepoa ja toivotaan että Hemmo kääntyy vielä oikeinpäin niin ei tarvitse synnytystapaa nyt stressaamaan :)

  Kuten Katja tuossa yllä sanoi, moni ryntää kehumaan Manducaa, ja sitähän minä tänne tulin tekemään ;) Meillä oli siis esikoisella Manduca se meidän ulkoilun pelastus kun typy ei suostunut kärryissä olemaan ekaan 3 kuukauteen ollenkaan. Manducassa rauhoittui heti ja tehtiinkin sen kanssa sitten parinkin tunnin lenkkejä ja kauppareissuja, niin että vauva vain nukkui ja tuhisi tyytyväisenä rinnan päällä. Suosittelen siis ehdottomasti!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Tuo Manduca kuulostaa kyll hyvältä. Täytyypä alkaa metsästämään!

  VastaaPoista
 4. Kiva kun sait saikkua ja olo on parempi! Kyllä ne lääkärit tietää, ainakin joskus...;)

  Tsemppiä odotukseen ja parempia vointeja!

  VastaaPoista