keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Neuvola nro 2

Eilen meillä oli neuvola. Oli taas ihanaa, kuultiin masukin kiivas syke, ja se jopa löyty aika helposti :) kiltti lapsi!

Alkuun tosiaan jätin pissanäytteen, olin reippaasti pidättänyt yli 4 tuntia! Neuvolatäti mittasi verenpaineen, joka oli 117/72, painon jota oli tullut 1 kilo lisää, kuulemma ei ollenkaan liikaa... musta se oli paljon! Neuvolantäti kyseli voinneista ja suositteli hierontaa / fysioterapiaa tähän jatkuvaa päänsärkyyn. Kokeillaan josko sillä helpottaisi. Hemoglobiinia ei mitattu, ku oli ollu niin hyvä viimeksi. Sitte tosiaan kuunneltiin sydänääniä, vatsan päältä sillä doppler-laitteella. Neuvolantäti varoitteli ekaksi, että ääniä ei välttämättä helposti löydy, jos vauva on sellaisessa paikassa / asennossa, josta on vaikea kuulla ääniä ja ei kannata säikähtää, jos joutuu vähän ääniä metsästämään. No hän ehti ehkä kaksi sekunttia etsiä ääniä, kun ne löytyi! :) ihanan kuulosta!!! syke oli siinä 159-161 välillä ja kuului tosi hyvin. Täti epäili, että vauva olisi hyvin lähellä vatsanpeitteitä, joten ne elohiiret mahassa, joita olen tuntenut parin viime päivän aikana, saattaa hyvinkin olla vauvan liikkeitä! :)

Kaikki siis hyvin ja kyllä taas hymyilytti kovasti koko päivän. Toivoisin niin, että ne liikkeet alkaisi tuntua jo muillekin, jotta tuo ukkelikin pääsisi kosketuksiin masukin kanssa. Seuraava neuvola on taas kuukauden päästä ja siitä parin viikon päästä onkin sitten rakenneultra. Sitten onkin jo melkein joulu ja ah ehkä viikon mittainen loma, luksusta!!!!! :)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta, siis tuo vauvan sydänäänien kuuleminen :) Pääkivun kanssa elely on varmasti hankalaa varsinkin kun niitä kipulääkkeitä ei kai kovin suositella otettavan. Toivottavasti saat hieronnasta apua!

    VastaaPoista
  2. Meillä kans varotteli, ettei ääniä välttis heti löydy, mut joka kerta alusta lähtien löyty heti kun antura koski mahaa :D Toivottavasti saat tosiaan apua päänsärkyyn, se ei ole kivaa :(

    VastaaPoista