tiistai 21. joulukuuta 2010

Neuvola nro 4

Eilen oli neuvola numero 4 ja olin päättänyt, että kerron kaikista vaivoista ja valittelen oloani, joka on viime aikoina ollut melko huono. Tuntuu että kävelisin jossain sumussa, kun väsyttää niin paljon, selkää ja nivusia särkee ja tietenkin itkettää koko ajan kun oon niin väsynyt. Sanoinkin terkkarille, että koko ajan on hurjan väsynyt olo, ja hyvä, että aamuisin jaksan mennä töihin! No hän sivuutti kokonaan minun valittelun, kun olin kolmannen kerran sanonut huonosta olosta ja saanut vastaukseksi hymistelyä ja jotain epämääräistä se kuuluu raskauteen, päätin antaa periksi ja olla hiljaa vaivoistani.

Masua mittailtiin kohdunpohjan korkeus oli 19 cm, paino 78,8 kg, paineet 106/66, ja Hemmon syke siinä 135 :)

Kävi myös ilmi, että minulla olisi pitänyt olla lääkärintarkistus noin viikolla 12, mutta sellaista ei tosiaankaan ole ollut. Terkari oli laskenut lääkärintarkastukseksi sen kun kävin silloin viikolla 7 kuulemassa sen kohdunulkopuolis diagnoosin (joka osoittautui sitten todella vääräksi!!!!) No nyt sitten vihdoin pääsen tammikuussa lääkäriin. Todella kiva kohdata se sama tohelo, joka silloin elokuussa ultrasi minut ja lähetti sitten kiirreellisenä tapauksena sairaalaan.

Tänään jouduin odottelemaan junaa 40 minuuttia ja istumaan ei tietenkään päässyt, joten nyt on selkä todella kipea ja mahaa pistelee silleen oudosti! Kauheesti mulla nyt on valitettavaa, mutta oon taas niin pettyny! Missä mun hehkeä keskiraskaus on??? Tää olotila on kyllä kaukana hehkeästä!

Onneksi kohta on pieni loma ja ehkä pääsee lepäilemään... tai sitte ei sillä pitää ravata sukulaisilla joulua toivottamassa.

Ehkä ens kirjoitus on hieman positiivisempi :) Vaikka noita oloja on niin hyvillä mielin silti porskutetaan kohti huhtikuuta :)

4 kommenttia:

 1. Hm, tosi tyhmä neuvola-täti! =/ Vihaksi pistää tuollainen terveydenhoidon "ammattilainen", joka ei keskity kuuntelemaan vaan hymistelee vaan jotain omiaan. Samaan kategoriaan pistän sen tohtorin, joka alussa teki väärän dg:n. Jos olet tosi poikkeuksellisen väsynyt, niin olisiko syytä kuitenkin käydä lääkärin vastaanotolla jo aikaisemmin tarkistuttamassa ettei mikään vain ole pielessä?

  VastaaPoista
 2. Niin pistääkin vihaksi!!!! On niin vaikee tietää et oonko poikkeuksellisen väsy vai vaan väsyny raskauden/töiden/joulukiireiden.... yms muiden takia. Jos tää edessä oleva mini loma ei paranna oloa niin sitte kyllä meen lekuriin käymään! Ihanaa joulua Pinkki Pingviini ja kiitos kaikista kommenteista!!! =)

  VastaaPoista
 3. Oikein rauhallista, levollista ja ennen kaikkea ILOISTA joulua masukki!

  VastaaPoista
 4. Onko neuvolassa mitattu hemoglobiinia? Millä tasolla ovat olleet? Väsymyshän on usein, ei vain raskausoire, vaan yksinkertaisesti seurausta alhaisesta hemoglobiinista. Lisärauta ei varmaankaan olisi pahitteeksi?

  Esimerkiksi jo toista lastaan odottava ystäväni (LA 03/2011) on seuraillut hemoglobiiniaan ennen raskauksia, ensimmäisen aikana, sen jälkeen ja nyt toisen raskauden yhteydessä ja koska hänen normaaliarvonsa (ei raskaana ollessa) on niin paljon korkeampi kuin naisten arvot keskimääräisesti, niin hän tuntee olonsa todella väsyneeksi tällä hetkellä koko ajan vaikka neuvolan mukaan arvot ovat edelleen ihan hyvällä tasolla naisten keskiarvoon verrattuna!!

  Henkilökohtaisia kokemuksia asiasta minulla ei vielä ole, joten en tarkemmin osaa auttaa.

  Levollisia tuulahduksia sinne päin ja oikein rentouttavaa joulunaikaa!

  VastaaPoista