maanantai 28. maaliskuuta 2011

Synnyttäjän lantio!

Voi perse!!!! Tai siis aivan huippuahan on kuulla, että mulla on alatiesynnytykseen sopiva lantio, mutta sehän tarkoittaa sitä että päätös jää täysin mulle!

Lääkäri siis soitteli tuossa hetki sitten ja kertoi että lantioni on sopiva perätilan alatiesynnytykseen ja vauvan kokoarvion perusteella siinäkään ei pitäisi olla estettä alatiesynnyttämiselle. Tää on ihan hirmu vaikeeta!!!! Lääkäri sano, että nyt ei ole pakko tehdä päätöstä, mutta alustavasti kirjoitettiin, että päädyin sektioon. Saan kuulemma muuttaa mieltäni vielä. Ens viikon keskiviikkona olis synnytystapa-arvio, jossa varataan aika sektiolle ja saadaan ohjeita leikkaukseen. Tosin lääkäri sanoi, että synnytys voi ihan hyvin käynnistyä jo ennen tuota ensi viikon aikaa, kun silloin on viikoja jo kasassa 38!

Itkettää ihan hirveesti, varsinkin nyt kun kuuli, että lantio on hyvä alatiesynnytykselle. Miksi Hemmo ei voi olla pää alaspäin!!!!!! Harmittaa!!!!! Tuntuu ihan tosi luuserilta, kun valitsin sektion. Tiedän kyllä että siinäkin on haasteita, mutta jotenkin tuntuu, että meen sieltä missä aita on matalin ja se ei ollenkaan kuulu mun tapoihin!!!! tuntuu, että nyt ukkeli ei oo musta ylpee ku en itse puserra vauvaa maailmaan, vaan makaan pöydällä, kun muut hoitaa homman!!! Ja ei se leikkauksen jälkeinenkään aika kuulosta miltään ihanalta, kun jos se haava on ihan törkeen kipee tosi pitkään ja on kaikenmaailman veritulppa riskejä yms.!!!!!!

Kovasti yritän ajatella, että se itse synnyttäminen on tosi pieni osa tätä koko juttua, mutta silti masentaa ajatus siitä, että en sitä pääse itse kokemaan, ainakaan vielä!

3 kommenttia:

 1. Voi Masukki! Pää pystyyn ja heti välittömästi pois tuollaiset aatokset, että olisit jotenkin luuseri!!!

  Sektio on iso operaatio, johon päätyminen on kaikkea muuta kuin pelkuruutta. Toki toimenpide on iso leikkaus ja toipuminen kestää, mutta loppujen lopuksi tärkeintä on tietysti muistaa se, että kyseessä on Hemmon maailmaantulo ja sen on syytä tapahtua siten, että se on sekä sinulle, että pikkuiselle mahdollisimman turvallista.

  yrittävätkö vielä uudestaan Hemmon kääntämistä?

  *tsemppaushalit*

  VastaaPoista
 2. Kiitos! =)Löysin hyvän keinon "pelotella" itseni sektion kannalle ja kävin tarkoituksella lukemassa huonointa keskustelupalstaa eli Suomi24 ja sieltähän löytyi kamalia kauhukertomuksia perätila alatiesynnytyksistä. Ylensä siis välttelen näitä palstoja, mutta kerrankin on hyötyä siitä, että porukka kirjottaa aika "värikkäitä" kertomuksia! :) Kääntöä ei enää yritetä, varmaan siksi että Hemmo oli niin jymäkästi peppunsa kanssa ;)

  VastaaPoista
 3. Itse olen synnyttänyt perätilassa ja hieno kokemus!! Tekisin koska vaan uudestaan :) Ainut mikä oli erilaista rt-synnytykseen, oli se, että ponnistusvaihe kesti hiukan pidempään. Mutta hyvin sen ulos sai ja kun jalat oli syntyny, lastenlääkäri auttoi pään ulos. (Joka siis käsittääkseni normi tapa pt-synnytyksessä). Itsellä ei yhtikäs pahaa sanottavaa perätilasynnytyksestä! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista