perjantai 11. maaliskuuta 2011

Tutustumista ja liikkeitä

Eilen olitiin ukkelin kanssa tutustumassa meidän tulevaan synnytyssairaalaan. Siellä järjestetään joka maanantai ja torstai klo:18:00 tutustumiskierros ja tämä tutustuminen suositellaan tehtävän raskausviikoilla 32-35, ja eilen tosiaan vihdoin päästiin tämä tekemään :)

Jänskätti hiukan, kun astuttiin sairaalan ovista sisään. Aulassa odotti muitakin pallukkamahaisia pariskuntia ja hieman kuuden jälkeen kätilö aloitti kierroksen. Hän kertoi aluksi, että mitä silloin tehdään kun alkaa tuntua siltä, että nyt vois lähtee synnyttämään ja ensimmäinen ohje on soitto sairaalaan. Tämän jälkeen lähdimme kohti synnytysosastoa ja pääsimme kurkkaamaan tarkkailuhuoneisiin ja synnytyssaleihin. Tässä vaiheessa mua alko PELOTTAMAAN, se tunne tuli aika yllättäen! Kaikki ne letkut, lääkeruiskut ja muut sairaalatarvikkeet saivat mut vähän pelästymään. Kätilö kertoi, että mitä tarkkailuhuoneessa tehdään ja milloin sieltä siirrytään synnytyssaliin, hui!!!! Seuraavaksi pääsimme synnyttäneidenosastolle, jossa oli hiljaista kun huopatossutehtaalla! Keskiviikkona ei ollut syntynyt yhtäkään vauvaa ja torstaina oli syntynyt yksi poika! Osastolla on pari kahden hengen huonetta ja loput huoneista on neljän hengen huoneita. Ne pienemmät huoneet oli kyllä tosi pieniä! Saas nähdä, että mikä ruuhka osastolla on, kun Hemmo päättää saapua maailmaan ;)

Kierros kesti sellaiset 45min ja kyllä oli aika tuskaista seistä niin pitkään ja yrittää keskittyä kätilön sanoihin! Mutta nyt siis tiedetään, että minne mennään ja oli kyllä tosi siistit tilat. Ärsyttämään jäi esim. se, että kätilö sanoi, että löytyy amme, jossa voi makoilla (mutta ei saa synnyttää ammeeseen), löytyy jakkaraa, palloa, yms. ja näitä synnyttäjä saa pyytää sitten omien toiveiden mukaan!!!! Juu ja mistähän mä tiedän, että mikä olis kiva apuväline synnytyksessä. Esim ammeesta sanottiin, että jos sinne pyytää niin siellä pitää sitten pysyä ihan kunnolla, jotta sitä ei oo täytetty turhaan!??? Just en tosiaan voi tietää tälleen ensikertalaisena, että auttaako se vedessä lilluminen oloon vai ei!

Olis ollu kiva, että kaikki nää apuvälineet olis myös esitelty, jotta sitten kun aika koittaa niin osais jotain niistä pyytää. Mutta siis kaikenkaikkiaan jäi ihan positiivinen kuva ja kätilö vaikutti oikein mukavalta. Nyt vaan tositoimia odottelemaan :)

Niin ja näin tässä sitten kävi, että esim viime yö meni aika pätkissä kun aloin tunnustelemaan Hemmon liikkeitä, joita ei oikein tuntunu! Aina välillä kylkeä kääntäessä yritin tökkiä mahaa ja mietin, että pitäiskö nousta syömään jotain, jos sillä sais vähän Hemmoa havahtumaan. En kuitenkaan noussu syömään, pissalle vaan muutaman kertaan. Sitte ku ukkelin kello soi niin nousin myös syömään aamiaista ja pikku hiljaa niitä muksauksiakin alkoi taas tuntumaan :) On se kyllä ihmeellistä, että niihinkin on jo niin tottunu, että pitää oikein miettiä, että oliko tuo nyt mun suolisto vai Hemmo. Haastavaa liikkeiden tuntemisessa tekee sen kun tyyppi siis istuu masussa ja vielä kasvot kohti mun selkää, eli kaikki isoimmat liikkeet kohdistuu mun selkää kohti, eli niitähän ei siis tunne yhtä selvästi! Vois kyllä jo pieni kääntyä ja alkaa vaikka pitten potkia mua kylkiin, vaikka se sattuukin aivan varmasti, mutta eipähän tarttis panikoida tälleen. Tässä taas avautumista kerrakseen, joten...

Ihanaa viikonloppua kaikille, on muuten tuota lunta taas tullu ihan kivasti!!!!!

6 kommenttia:

 1. Minne te meette synnyttämään? :)

  VastaaPoista
 2. Oon niin koukussa tähän sun blogiin ja Hemmon seurantaan, että oksat pois... :) Tuntuu niin siltä, että ihan vastahan se yllättävä plussa sieltä tulikin ja nyt ihan kohta Hemmo on "live"nä menossa mukana!

  Mites sit kun Hemmo on syntynyt, jatkatko bloggailua (toivottavasti!!) edelleen?

  VastaaPoista
 3. Mä kans luen ihan innolla tätä sun blogia, kiitos taas kerran!:-) Ja tosiaan, jatkuuhan tää blogi sitten Hemmon syntymän jälkeenkin?;-)

  Meillä on vielä synnytysvalmennus edessä (nyt viikkoja 34+5), eikä meijän sairaalassa siihen kuulemma sisälly mikään esittelykierros, pöh, se olis ollut kyllä ihan tervetullut juttu:-P Jännä kyllä, että osaako sitä sitten ensikertalaisena tehdä mitään ns. oikein...;-)

  Ei ne vauvan potkut kylkiin satu, mulla niitä satelee koko ajan vasemmalla kyljelle ja vaan ihanilta tuntuu:-) Eri asia voisi olla, jos potkut ja muut kovat liikkeet tulis keuhkoja päin:-D

  Joko olet muuten sairaalakassin pakannut ja mitä kaikkea on tullut pakattua? Minkälaiset kotiintulovaatteet olet valinnut vauvalle?:-)

  VastaaPoista
 4. Pakko muuten kysyä myös sellaista, että mitenkäs toimitte (luin vaan Vauva-lehden maaliskuun nro:a) otitteko vauvalle vakuutuksen?

  VastaaPoista
 5. Ihanaa palautetta taas :) kiitos! Kyllä yritän aiankin jatkaa blogia vielä Hemmonkin kera. Oon vaan monesta blogista huomannu, että aika bloggailuun meinaa loppua ku pienokainen syntyy, mutta yritän kyllä ainakin jatkaa!

  Ollaan menossa Hyvinkään sairaalaan synnyttämään. Uudellamaalla kun asutaan niin saatiin valita kaikista HUSin sairaaloista ja päädyttiin Hyvinkääseen, ku se on kaikista lähimpänä meitä ja oon kuullu siitä ihan positiivisia juttuja.

  Sairaalakassi ei oo vielä pakattu, Oon muutamia juttuja keräilly jo valmiiksi, mutta kassiin asti ei oo mikään viel päätyny. Ja Vakuutus ollaan otettu Hemmolle Pohjolasta. Pohjolaan päädyttiin lähinnä sen takia, että saadaan vakuutuksesta OP Pohjola pisteitä.

  Kiitos vielä ihanista kommenteista:)

  VastaaPoista
 6. Mä vähän arvelinkin, että meette kans Hyvinkäälle, jotenkin kuulosti ihan siltä :)

  VastaaPoista